Hemmahos igen

Ännu en lokaltidning  har besökt oss, för att skriva om hur vi lever och bor.
Denna gång var det Blekingeposten som gav oss några sidor för att visa att det finns andra sätt att tänka på kring sitt boende, än att sträva efter nytt, anonymt och vitt. 

  

Ökad livskvalité, en levande landsbygd och byggnadsvård ligger mig varmt om hjärtat och det är därför vi valt att bosätta oss i en mindre bygd, där möjligheterna för ett enklare boende var möjligt. 

I dag har ju många blivit tvungna att byta sitt sätt att leva och därigenom även insett att man inte behöver åka in till storstaden för att utföra alla typer av jobb.

Hemmet har fått en ny roll i och med pandemin. Att bo i städer har därför visat sig inte alltid vara lika attraktivt längre, då arbetet inte kräver den närheten alla gånger.
Tack vare ökad del distansarbete och den omfattad bredbandsutbyggnaden i landet, har landsbygden visat sig börja locka fler under det senaste året. 

All tid många har lagt på resor och onödiga arbetsuppgifter, kan växlas mot mer tid med familjen och meningsfulla fritidssysselsättningar. Den kostnad som är förknippat med att bo centralt börjar mer och mer ifrågasättas och kan bytas mot en enklare vardag där även behovet av högre inkomst minskar.

Landsbygdens styrka är just närheten.  En annan typ av närhet än den som finns där husen är högre och man inte känner sina grannar.
Jag tänker på närheten till maten, naturen, människorna, livskvalitén och sig själv.
På den listan kan man även efter det senaste året lägga till närheten till arbetet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *